Tuesday, December 22, 2015

Bust Up Express : Besarkan Payudara

Bust Up Express : Besarkan Payudara

Bust Up Express adalah produk terkini yang laris dipasaran membantu besarkan payudara wanita supaya lebih besar, lebih pejal, dan lebih terangkat dalam masa yang singkat tanpa kesan sampingan. 


Bust Up Express produk yang diperakui berkesan oleh kebanyakkan wanita2 yang telah mencuba. .

> 100% Persediaan Terkini .
> Halal, GMP, Lulus KKM .
> Bahan Aktif terbaik Pueraria Mirifica. Lobata Putih. Alfafa .
> Pertambahan saiz antara 1-3 inci dan perubahan cup sehingga ke size B-C-D .
> Produk Selamat dan berkesan tanpa kesan sampingan

Olicandy : Mencerahkan Kulit Kusam

Olicandy : Mencerahkan Kulit Kusam 

Olicandy adalah salah satu supplement kecantikan yang menjadi rebutan, laku keras sebab ianya sangat berkesan. Gabungan formulasi mujarab dengan Olive Leaf, & Vitamin C menghasilkan efek pencerahan pada kulit seluruh badan.

Inovasi dengan menggunakan extraks Olive Leaf yang mengandungi Polifenol dan Astaxanthin membantu merangsang penghasilan glutatione secara semulajadi dalam badan sangat membantu dalam mencerahkan kulit, menghilangkan tanda penuaan dan banyak lagi. 

Monday, December 21, 2015

Usus Kotor Punca Pelbagai Penyakit

Usus Kotor Punca Pelbagai Penyakit

Rasulullah S.A.W telah bersabda sebahagian besar penyakit adalah datangnya dari perut, yakni dari usus yang kotor. Tahukah anda panjang saluran pencernaan manusia 6 kali tinggi badan (± 10 meter) dalam jangka waktu panjang akan dikotori sisa makanan yang tidak terbuang yang rata–rata beratnya 3 – 11 kg, yang membusuk dan mengeluarkan zat–zat beracun di dalam usus kita. Zat racun /toxin ini terserap oleh usus dan menjadi sumber segala penyakit yang berbahaya.


Tips kuruskan badan : minum air je

Tips kuruskan badan : minum air je

Hampir semua orang, kalau boleh nakkan berat badan ideal tak kira lelaki mahupun perempuan. Ada banyak tips kuruskan badan yang boleh anda amalkan, tetapi yang penting ialah perlulah konsisten. Namun susah nak cari yang betul-betul sanggup konsisten walaupun telah diberikan beberapa tips kuruskan badan yang simple, sukar sekali nak ikut dengan betul, penuh dan konsisten. 

Sunday, December 20, 2015

Peluntur Daki Super White

Peluntur Daki Super White 

Salah satu produk hot untuk menanggalkan daki ialah peluntur Daki Super White. Ianya sangat berkesan untuk mencuci bahagian badan yang berdaki degil sehingga tampak lingkaran gelap, berkeping atau hitam kusam terutama di pelipat lengan, siku, celahan peha, ketiak, leher dan lutut.



🌷FUNGSI UTAMA PELUNTUR DAKI SUPER WHITE : 🌷
● Membantu menghilangkan bahagian-bahagia badan yang gelap, stretchmark, dan menghalus kulit. 
● Mengembalikan kulit selembut kulit bayi 
● Hasil mulai terlihat setelah pemakaian 1 minggu secara teratur 
● Menghilangkan hitam-hitam tak diinginkan dibahagian tertentu seperti garis-garis paha dan siku 
● Menghaluskan dan mencegah pecah-pecah pada siku kaki.

Saturday, December 19, 2015

Tips Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Tips Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Sembelit Kerika Berpantang....teringat saya pengalaman selepas melahirkan anak pertama dan kedua, hingga jadi takut dan sangat trauma jika berlaku sembelit. Hal ini disebabkan kita terpaksa dating lama dengan toilet tapi hasilnya tidak juga memuaskan menyebabkan luka pada dubur tapi tetap tak keluar apa-apa. Nak teran kuat-kuat takut jahitan tertetas, dah lain pulak cerita...


Thursday, December 17, 2015

Petua Hilangkan Jeragat : Set Jeragat Clobetamil

Petua Hilangkan Jeragat : Set Jeragat Clobetamil

Ada pelbagai teknik yang anda boleh lakukan untuk menghilangkan jeragat di wajah. Malah tahukah anda, bahawa masalah jeragat di Malaysia boleh dikatakan terlalu biasa berlaku pada wanita. Mungkin faktor cuaca penyumbang utama dalam masalah ini.



Saturday, December 12, 2015

Kencing Manis Potong Kaki

Kencing Manis Potong Kaki

Assalamualaikum, Ngeri takut Seram tajuk kali ne Kencing Manis potong Kaki....Tahukah anda salah satu komplikasi pesakit kencing manis ialah sarafnya seakan-akan kebas, macam rasa sesemut. Pesakit juga ada berikan deskripsi "macam tak rasa apa-apa bila terpijak atau terkene sesuatu benda dibawah anggota hujung biasanya bahagian kaki"



Thursday, December 10, 2015

Babies Blink Gold Produk Kecantikan Exclusive

Babies Blink Gold Produk Kecantikan Exclusive

Babies Blink Gold merupakan produk terbaru di pasaran keluaran Lyanaz Beauty iaitu produk premium yang di perbaharui dengan formula terbaru selepas kejayaan Babies Blink 5 in 1.

Ia dirumus khas untuk penjagaan kulit muka yang sempurna dan mudah. Menyerlahkan lagi kecantikan anda luar dan dalam

Kandungan dalam SET BABIES BLINK GOLD

✔ 2 pcs Arbutin Soap 60 gm
✔ 1 pc 12 in 1 Fresh Toner 60 ml
✔ 1 pc Multi White Cream 40 gm
✔ 1 pc 12 in 1 Treatment Cream 40 gm
✔ Free 1 pc Laser Gluthathione Cream Gel 20 gm



Babies blink 5 in 1 Merawat Kulit Anda

Babies blink 5 in 1 Merawat Kulit Anda

Assalamualaikum, Hi hari ne nak cerita pasai babies blink, set kecantikan yang paling laris, berbaloi dan terbukti berkesan. Memang tak dinafikan produk kecantikan keluaran lynas ini mendapat sambutan hangat hingga terpaksa restok...restok...sampai licin dibuatnya memandangkan produk ini amat mampu milik dan terbukti berkesan. 

Set yang terbaru keluaran lynas ini lengkap dengan mengandungi ke lima-lima item yang penting untuk penjagaan kecantikan wajah.

~Sabun Gluta soap (pencuci)
~Krim siang
~Krim malam
~Toner
~Whitening Serum


Wednesday, December 9, 2015

Cara Merawat Tumit Pecah dan Merekah

Cara Merawat Tumit Pecah dan Merekah

Kaum wanita, tidak mengira usia sering menghadapi masalah tumit pecah atau merekah. Ini petanda bahawa kulit seseorang itu terlalu kering. Biarpun masalah ini tidak membahayakan kesihatan, namun secara tidak langsung tumit kaki yang merekah akan menjejaskan penampilan, lebih-lebih lagi ketika mengayakan sandal.



Tuesday, December 8, 2015

Produk Kecantikan Olicandy Mencerahkan Kulit

Produk Kecantikan Olicandy Mencerahkan Kulit

Sebut pasai produk kecantikan yang boleh mencerahkan kulit, kebanyakan wanita semua nak kulit cerah sampai sanggup berbelanja lebih. Kebanyakan wanita berpendapat kulit cerah boleh menyerlahkan lagi kecantikan berbanding mereka yang berkulit gelap.

Pada dasarnya kulit yang cerah adalah dari pewarisan genetik ibu bapa. Jika ibu bapa anda orang berkulit cerah tentu sahaja, anak pun besar kemungkinan cerah juga.

Tetapi ada beberapa faktor luaran yang boleh menjadikan kulit anda gelap seperti

1. Kurang mementingkan aspek pemakaian sunblock diapabila dipanahi matahari

2. sering berjemur, terkena panas matahari yang menyebabkan melanin terhasil dengan banyak. Melanin adalah pigmen yg memberi warna pada kulit.... (Penghasilan melanin dirangsang oleh kerosakan DNA yang dicetuskan oleh sinaran



Apa itu Asma, Punca, dan Rawatan asma?

Apa itu Asma, Punca, dan Rawatan asma?

Asthma terjadi apabila laluan pernafasan pada peparu (bronchial tubes) membengkak dan terjerut. Otot-otot pada laluan pernafasan menegang dan menghasilkan lebihan lendir atau lebih di kenali sebagai hingus(mucous) yang boleh menghalang laluan pernafasan anda. 

Tanda-tanda dan simptom-simptom adalah mengikut peringkat asthma, daripada tahap yang menghasilkan bunyi yang mendesah(minor wheezing) sehinggalah kepada tahap yang boleh mengancam nyawa kepada pesakit asthma. 



Sunday, December 6, 2015

Apa itu Cyst, Punca, dan Rawatan Cyst

Apa itu Cyst, Punca, dan Rawatan Cyst

Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau kantung yang berisi lendir/air yang berada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi. Ovarian Cyst adalah kejadian yang kerap berlaku dikalangan wanita muda dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya kerana ia jarang memberikan simtom atau gejala. 

Perbezaan ovari normal dengan ovari yang mempunyai cyst

Ia hanya akan disedari apabila sesorang wanita itu membuat ultrasound ketika menghadapi masaalah kesuburan. Kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.


Tuesday, November 24, 2015

Sabun Pewitt Hilangkan Jerawat Jeragat

Sabun Pewitt Hilangkan Jerawat Jeragat

Pernah dengar tak sabun pewitt? Sabun ne bagus tau untuk hilangkan jerawat jeragat. Muka akan lebih licin, kalau ada jerawat atau jeragat pun insyallah hilang. Tentu korang nak tahu apa yang best sangat dengan sabun ne ialah ia berkesan untuk hilangkan jerawat. 

Sebenarnya sabun ne telah dirumuskan oleh bahan-bahan semulajadi contohnya:

✔  extract bunga cengkih = membantu menghilangkan jerawat dan jerawat batu
✔  extract kulit kayu manis = membantu menghilangkan parut jerawat dan jerawat
✔  extract collagen = mencantikkan kulit dan mencerahkan kulit serta merawat kulit mati dan memulihkan kulit dari kesan parut jerawat
✔  vitamin C = Menyegarkan kulit dan merawat parut jerawat dan juga bekas jerawat ..


Sunday, November 22, 2015

Cara Besarkan Payudara : Lafia Care

Cara Besarkan Payudara : Lafia Care

Payudara kecil boleh membuat wanita rasa rendah diri dan rasa tak yakin nak mengayakan baju-baju yang seksi. Memiliki payudara besar menjadi idaman setiap wanita. Ukuran payudara yang kecil, rata dan kendur membuatkan wanita tidak percaya diri bila berdepan dengan suami/ calon suami. Timbul juga perasaan takut tidak dapat memuaskan hati bakal suami/suami dengan ukuran dan bentuk payudara bakal isteri/isteri. 
Tahukah anda 99% laki-laki lebih menyukai wanita dengan bentuk dan ukuran payudara yang besar, kencang, dan mantap. Bagi kebanyakan wanita, memiliki bentuk payudara yang menawan melambangkan kecantikan dan keyakinan bagi seseorang wanita. Tak salah untuk wanita usahakan bagi mendapatkan aset bagi kepuasan anda dan orang yang tersayang sebab ada cara besarkan payudara yang boleh anda ikuti.

Ada dua cara besarkan payudara secara semulajadi tanpa pembedahan iaitu melalui senaman dan pemakanan.


Wednesday, November 18, 2015

Tips Hilangkan Jerawat dengan Berkesan

Tips Hilangkan Jerawat dengan Berkesan

Assalamualaikum, Hi hari ne saya nak share tentang tips hilangkan jerawat. Memang banyak petua untuk hilangkan jerawat antara petua yang glamor ialah dengan amalkan vitamin C. Petua kecantikan dengan mengamalkan vitamin C memang sudah diamalkan oleh orang lama sejak dulu lagi...

Pelbagai sumber yang mengandungi vitamin C antaranya asparagus, brokoli, tauge, kubis, tomato, anggur, jambu batu, kiwi, mangga, oren, nenas, strawberi, limau dan banyak lagi.



Tuesday, November 17, 2015

Cara Menghilangkan Bintik Hitam di Wajah

Cara Menghilangkan Bintik Hitam di Wajah

Assalamualaikum, hari ne akak nak share tentang cara menghilangkan bintik hitam diwajah. Masalah bintik hitam..siapalah yang tiada? kebanyakkan masalah bintik hitam ne banyak tertumpu pada kawasan zon T dimuka terutama dihidung. Kalau dulu kalau ada bintik hitam, memang seronoknya picit bintik hitam, sampai merah-merah hidung. Lepas dah picit mula lah rasa pedih sebab kulit dah tercalar. 

Monday, November 16, 2015

Tips Kecantikan Berseri ke Pejabat

Tips Kecantikan Berseri ke Pejabat 

Assalamualaikum, hari ne simple akak nak share tentang tips kecantikan berseri ke pejabat. Sebagai wanita, anda tak boleh abaikan aspek kecantikan wajah sebab ia akan memberi manfaat pada kulit anda apabila sudah berusia. Tak salah anda spent sedikit masa untuk mencalitkan sedikit solekan untuk memberi kulit nafas lebih bermaya, berseri dan jika anda teruskan dengan tabiat ini wajah anda akan kelihatan muda dan tak cepat nampak tua dari usia sebenar.

Ubat Resdung Bella Sinus Formula Mujarab Sangat

Ubat Resdung Bella Sinus Formula Mujarab Sangat 

Bila ada resdung, sangatlah gatal, tak selesa dan rimas. Mujur ada ubat resdung Bella sinus Formula ne, hidung dah kurang gatal, tak berair lagi hidung dan kurang skit hingus tu hehehe. Tahukah anda masalah RESDUNG boleh menyerang pada sesiapa sahaja, tidak kira usia dan jantina. Memang rimas kalau asyik gatal-gatal pada hidung dan muka, hidung bengkak /berair/pedih/sakit/berbau, sering mengalami sakit kepala dan selalu bersin apabila keadaan persekitaran sejuk.


Saturday, November 14, 2015

CMD revell : Concentrated Mineral Drops

CMD revell : Concentrated Mineral Drops

Concentrate Mineral Drops (CMD) merupakan pemakanan mineral lengkap untuk memelihara kesihatan badan yang menyeluruh. Ia mengandungi Magnesium yang berkualiti tinggi bersama 72 jenis trace mineral. CMD mendetox toksin-toksin, lemak-lemak & asid-asid punca penyakit dalam badan dengan cepat, berkesan dan yang PENTING sihat


Aura White Beauty Collagen Putih Gebu

Aura White Beauty Collagen Putih gebu

Aura White Beauty Pure L-Glutathione Collagen merupakan supplement produk minuman kecantikan dan kesihatan yang terbukti berinovatif dan berkesan mengubah kulit anda menjadi cerah dan gebu dalam masa 7-14 hari.

Aura White sesuai digunakan untuk wanita supaya memiliki kulit yang cantik dan ianya juga boleh digunakan untuk orang lelaki.

Anda tidak perlu membuat suntikan yang menyakitkan seperti botox atau lazer yang memerlukan kos yang mahal dan menyakitkan.



Friday, November 13, 2015

Tips Kulit Putih, Cerah dan Gebu

Tips Kulit Putih, Cerah dan Gebu

Memiliki kulit putih menjadi suatu yang diinginkan kebanyakan wanita. Oleh kerana trend terkini ramai wanita nakkan kulit putih macam-macam produk yang ada dipasaran untuk mencerahkan kulit. 

Dalam banyak-banyak produk yang ada saya cukup teruja dengan suppliment olicandy sebab banyak terima feedback positif. Inilah supplement olicandy yang saya nyatakan. 



CMD tu apa? ubat kurus ke?

CMD tu apa? ubat kurus ke?

CMD atau nama panjangnya Concentrated Mineral Drops mengandungi 72 mineral dan berpH ALKALI (pati mineral 100% dari bahan semulajadi dari great salt lake), boleh dikatakan air kedua terbaik selepas air zam-zam yang mengandungi 99 mineral. Kedua-dua air ini adalah bersifat alkali sememangnya bagus untuk kesihatan dan penyembuhan dan pencegahan penyakit.


Thursday, November 12, 2015

Cara Kuruskan Badan : Sapu lumpur Lavamud

Cara Kuruskan Badan : Sapu lumpur Lavamud

Cara kuruskan badan termoden, terkini yang meletop, macam pergi SPA. Wow macam best je...ada ke cara kuruskan badan macam ne?. Ahah ada tau, terbaru dengan hanya sapu lavamud atau bahasa mudahnya sapu lumpur dari asalnya gunung berapi.

Jom berkenalan dengan produk terbaru ne. LAVAMUD Volcanic Clay berasal dari Sidoarjo, Jawa Timur mengandungi tanah liat gunung berapi bernilai untuk penyahtoksik. Ianya mengandungi lebih daripada 70 mineral untuk membantu menyahtoksik badan anda, mengetatkan tisu longgar, mengurangkan selulit dan boleh menyebabkan mengurangkan lemak melalui inci yang luar biasa dan berkekalan.

Mineral dari tanah liat gunung ne juga mampu membuatkan badan anda berasa tegang, licin dan lembut seperti sutera.



CMD Revell 1001 Khasiat

CMD Revell 1001 Khasiat

CMD? siapa pernah dengar produk ne? Produk ne tengah meletop-meletop, jadi fenomena dulu kini dan selamanya tau sebab permintaannya sentiasa tinggi. CMD atau nama panjangnya Concentrated Mineral Drops mengandungi 72 mineral dan berpH ALKALI (pati mineral 100% dari bahan semulajadi dari great salt lake), boleh dikatakan air kedua terbaik selepas air zam-zam yang mengandungi 99 mineral. Kedua-dua air ini adalah bersifat alkali sememangnya bagus untuk kesihatan dan penyembuhan dan pencegahan penyakit.

Cara Hilangkan Parut Jerawat dan Badan

Cara Hilangkan Parut Jerawat dan Badan

Bagi anda yang ada parut tentu sahaja jadi risau dengan penampilan anda. Tentu tak best bila ada parut jerawat yang kekal diwajah dan badan. Banyak petua lama yang boleh anda amalkan, tetapi oleh kerana dek zaman moden ini apa kata anda mencuba suatu produk yang trending terkini terbukti berkesan menghilangkan parut iaitu Azanis Scar Serum.


Darah Tinggi : Punca dan Rawatan

Darah Tinggi : Punca dan Rawatan

Anda didiagnos darah tinggi!! Uit berderau darah tiba-tiba naik. Biasa orang panggil darah tinggi ni penyakit orang kaya, sebab ianya berpunca dari gaya pemakanan seseorang. Tapi rasanya sudah menjadi suatu penyakit biasa yang menyerang semua mana-mana golongan baik yang berusia atau pun masih muda. 

Ada juga yang mengatakan punca berlakunya penyakit darah tinggi ini sebab banyak makan garam huhuh...mungkin kot. Jom baca dan hadam dulu fakta dibawah sebelum membuat kesimpulan.


Monday, November 9, 2015

Tips Merawat Anak Demam Panas

Tips Merawat Anak Demam Panas

Anak demam memang membimbangkan ibubapa. Demam panas perlu diubati segera kerana ianya berisiko mendapat sakit yang lebih teruk jika tidak diubati.

Berikut ada sedikit tips merawat anak demam panas.

1. Lakukan Pemantauan Suhu Badan Anak

Sentiasa pantau suhu badan anak setiap 4 jam sekali menggunakan thermometer. Elakkan mengagak dengan tangan kerana tangan beradaptasi dengan suhu sekeliling. 

Jika menggunakan thermometer, bacaan kadangkala tidak seperti yang anda rasa dengan tangan, ia jauh lebih tepat dan konsisten.



2. Tanggalkan Pakaian Anak, Elakkan berselimut tebal

Pada fasa permulaan deman, seelokknya di tanggalkan baju dan seluar anak atau jika anak sudah besar pakaikan ia dengan baju nipis yang selesa dan sejuk. Tujuannya supaya pengaliran udara dapat berfungsi dengan baik, sangat membantu dalam menurunkan suhu badan anak.

Jangan sesekali membungkus atau mengenakan pakaian tebal, kononnya bertujuan membuatkan si kecil berpeluh sekaligus menurunkan suhu badan.

Cara membungkus adalah lebih berisiko kerana tubuh kanak-kanak yang demam adalah sukar mengeluarkan peluh.

Sunday, November 8, 2015

Vitamin untuk Kanak-kanak yang Memilih Makanan

Vitamin untuk Kanak-kanak yang Memilih Makanan

Vitamin untuk kanak-kanak, sememangnya penting untuk ibu bapa ambil berat dan ambil tahu kepentingannya. Kanak-kanak kini terdedah dengan pelbagai ancaman dipersekitaran luar. Contohnya asap jerebu, pemakanan yang tak seimbang, cerewet dalam memilih makanan, suka mengambil makanan ringan, tak suka makan sayur-sayuran dan buah-buahan, dan pelbagai lagi. Kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan zat dan nutrisi lengkap dalam membantu perkembangan tumbesarannya. Antara vitamin yang boleh disarankan untuk kanak-kanak ialah CALIPH JUS MINDA. Amalan pengambilan gabungan makanan sunnah ini melalui Jus Caliph bukan sahaja mampu menjadi pemangkin kepada kesihatan terunggul, malahan membantu anak anak kita memperoleh keberkatan dengan mengamalkan makanan sunnah dalam kehidupan seharian. In Shaa Allah





Saturday, November 7, 2015

Kencing Manis boleh sembuh?

Kencing Manis boleh sembuh?

Sering kali kita dengar tentang penyakit kencing manis, yang menjadi penyakit popular dan trend terkini yang selalunya akan dihadapi apabila usia kian meningkat. Adakah ini suratan atau hakikat kehidupan yang perlu kita hadapi disaat hujung usia? Kencing manis adalah satu keadaan di mana paras glukos (gula) adalah tinggi di dalam darah disebabkan oleh kekurangan atau kurang keberkesanan insulin.

Tuesday, November 3, 2015

Produk kecantikan TATI Skincare

Produk kecantikan TATI Skincare 

Memang meletop-letop produk TATI Skincare ini sejak berada dipasaran. Customer pun tak putus-putus bertanyakan dan nak order produk gempak ini. Sebab lihat saja pada testimoni TATI Skincare memang ternyata membuatkan pengguna skincare ini puas hati dengan hasilnya yang menakjubkan.

Tentunya produk TATI Skincare ini Lulus KKM, Selamat & Tanpa pengelupasan!. Bertindak Merawat masalah KULIT KUSAM, SENSITIF, KASAR, JERAWAT & JERAGAT dalam sepantas 3-7 hari sahaja...



Anda gemuk jenis mana?Gemuk air?daging?Angin?

Anda gemuk jenis mana ya?Gemuk air? daging? Angin?

Menjadi gemuk bukannya sesuatu yang diidamkan. Sampai satu masa tentu ada yang menegur?bertanya? membuatkan anda terdetik nak kurus...Menjadi gemuk akan menimbulkan pelbagai risiko kesihatan yang perlu anda bimbangkan. Tentu saja jika memiliki bentuk badan yang seimbang menjadi impian sebab nampak lebih menarik, dan yang penting tahap kesihatan anda akan sebagai baik.


Bagi yang nak kurus, faktor pemakanan dan senaman menjadi keutamaan untuk memastikan had kalori yang diambil tidak berlebihan dari keperluan. 

Sunday, November 1, 2015

Sakit Lutut Punca dan Rawatanya

Sakit Lutut Punca dan Rawatanya

Sakit lutut adalah masalah kesakitan yang sering melanda melibatkan struktur tulang sendi (femur, tibia, fibula), tempurung lutut (patela) atau ligamen dan tulang rawan lutut. Sakit lutut ne boleh terkena kepada semua peringkat umur bergantung kepada keadaan atau aktiviti setiap individu.


Friday, October 30, 2015

Cara Putihkan Gigi dengan Pen Pemutih Gigi

Cara Putihkan Gigi dengan Pen Pemutih Gigi 

Mengukir senyuman dengan barisan gigi putih menjadikan diri kelihatan lebih yakin, bersih dan selesa digauli. Berbanding dengan mereka yang mempunyai barisan gigi yang kuning, boleh menimbulkan rasa malu dan ragu-ragu untuk membuka mulut atau senyum. Kini anda tak perlu malu lagi untuk senyum lebar dengan adanya pen pemutih gigi RNZ. Gigi putih mempesonakan dengan menggunakan gel yang mengandungi buih oksigen aktif yang selamat dan serta-merta membuang kotoran dalam 1 minggu dengan penggunaan berterusan.


Thursday, October 29, 2015

Ubat Resdung Terbaik Bella Sinus

Ubat Resdung Terbaik Bella Sinus 

Masalah RESDUNG boleh menyerang pada sesiapa sahaja, tidak kira usia dan jantina. Memang rimas kalau asyik gatal-gatal pada hidung dan muka, hidung bengkak /berair/pedih/sakit/berbau, eering mengalami sakit kepala dan selalu bersin apabila keadaan persekitaran sejuk ataupun apabila terkena embun pagi/malam.


Tuesday, October 27, 2015

Rawatan Alternatif Kanser Ikhtiar untuk Penyakit

Rawatan Alternatif Kanser Ikhtiar untuk Penyakit

Kanser merupakan penyakit yang ditakuti oleh ramai orang. Mana tak nya, ia merupakan salah satu punca utama kematian di seluruh dunia. Saban tahun, jumlah kematian yang disebabkan oleh kanser semakin meningkat. Ya Allah kecut perut bila mengetahui diri menghidap kanser, telah terbayang keperitan jika kanser tersebut merebak, rawatan yang akan dijalani, kos, masa yang perlu dilalui untuk berhadapan ujian getir ini.


Cara Besarkan Payudara paling berkesan

Cara Besarkan Payudara paling berkesan

Memiliki payudara yang bulat, mantap dan gebu menjadi idaman setiap wanita dan para sang suami pun akan suka kalau isteri mereka punyai payudara yang mantap. Bagi kebanyakan wanita, memiliki bentuk payudara yang menawan melambangkan kecantikan dan keyakinan bagi seseorang wanita.


Sunday, October 25, 2015

Tips Diet: Minum Air pun Boleh Kurus tau

Tips Diet: Minum Air pun Boleh Kurus tau 

Selalu dengar kan kalau nak diet nak kurus kene minum air banyak. Memang pun boleh kurus kalau anda ikut pesanan ini. Korang nak tahu tak sebab apa? Air sememangnya penting dalam hidupan harian kita sebab 70% daripada kandungan badan kita terdiri daripada air.

Kalau tak cukup air, badan kita tak boleh berfungsi dengan baik. Contoh macam kereta. Kalau tak cukup minyak hitam, kereta tu boleh gerak tak? Boleh, tapi tersengguk-sengguk la kot kan? 

Sama juga macam badan kita, kalau tak cukup air, macam-macam masalah kesihatan yang timbul, contohnya sembelit, sakit kepala, kulit kering dan berkedut, masalah jerawat, kulit muka berminyak dan kusam dan yang paling ditakuti, obesiti. OBESITI??? tidaaaaakkk !!!!!



Saturday, October 24, 2015

Tips Kurus : 10 Sebab Berat Susah Turun

Tips Kurus: 10 Sebab Berat Susah Turun

Assalamualaikum wbt, Ramai yang nak Kurus, nak turunkan berat badan, tapi ramai juga yang tak berjaya turunkan berat. Kenapa ini berlaku? 

10 SEBAB kenapa berat badan SUSAH nak turun

1. Minum air kuantiti gula yang tinggi
2. Kurang tidur
3. Tidak bersarapan
4. Makan terlalu cepat
5. Kurang minum air masak
6. Makan ketika stress
7. Pengambilan karbohidrat berlebihan
8. Makan dengan kuantiti yang banyak
9. Malas bersenam
10. Makan lewat malam

Thursday, October 22, 2015

Jamu Young Gold Perfect Lady

Jamu Young Gold Perfect Lady

Jamu young gold perfect lady adalah jamu terbaik untuk wanita yang inginkan payudara montok,dan anjal serta miss V ketat, juga kulit yang halus mulus. Produk ini mengandungi herba terpilih 100% tulen tanpa ada campuran bahan lain. Ianya diluluskan oleh KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) dan HALAL !!. Satu-satunya jamu yang boleh menaikan paras HORMON wanita anda mencanak naik!


JAMU BIDAN KAMPUNG - pengikat keharmonian rumahtangga

JAMU RAHSIA BIDAN KAMPUNG - pengikat keharmonian rumahtangga

Encik SUAMI sering mengelak jika diajak BERSAMA? NIKMAT tak terasa seperti MALAM PERTAMA?? Jangan cepat mengeluh atau tak ambil kisah..


RAHSIA yang harus diketahui oleh semua ISTERI-ISTERI



>>> Jika cik suami sering mengeluh atau mengelak untuk bersama? Itu tandanya ada "MASALAH" pada diri ANDA..


Cara mengatasi keputihan berlebihan

Cara mengatasi keputihan berlebihan

Bagi kaum wanita tentu sahaja anda sering dibelenggu masalah keputihan. Malukan nak check doktor, kebanyakanya suka buat rawatan cara mengatasi keputihan  dengan cara sendiri.Tentunya tak menjadi masalah sebab sekarang ada pelbagai produk yang dijual untuk mengatasi keputihan. Ada yang makan jamu, supplement, basuh dengan feminin wash dan pakai pantilinear untuk menyerap keputihan tersebut.



Tuesday, October 20, 2015

Mata Rabun Adakah Penawarnya?

Mata Rabun Adakah Penawarnya?

Kadang-kadang bila dah mata rabun macam redoo je la. Tapi kalau bertahun-tahun pakai spek tentunya terdetik hati dan timbul rasa bosan bila bertahun-tahun pakai spek nak juga cari ubat atau penawar. Adakah anda mencari, tercari-cari penawar bagi mata rabun?

Pernah anda dengar tentang lasik? Perawatan laser untuk membetulkan mata rabun. Memang terbukti ramai yang berjaya, tetapi tak ramai yang mampu untuk melakukan rawatan untuk mata rabun tersebut.



Sunday, October 18, 2015

Glutacaps Supplement Mencerahkan Kulit

Glutacaps Supplement Mencerahkan Kulit

Glutacaps 500mg plus keluaran Fereena Beauty yang telah mendapat permintaan yang tinggi semenjak ianya di pasarkan.. 

Produk yang membantu meningkatkan kecerahan dan merawat masalah-masalah kulit seperti excema @ radang kulit parut jerawat @ scar jeragat @ pigmentation melasma masalah sendi  ketidak sekataan kulit kulit kusam 

Sunday, October 11, 2015

Tips Diet Turunkan Berat Badan

Tips Diet Turunkan Berat Badan

Memang mencabaran untuk berdiet sebab akan berapa lapar aja tak kiralah walaupun selepas anda baca tips diet ne pun, belum tentu dapat menahan perasaan tersebut.

Memang sukar untuk membezakan rasa lapar atau hanya nak kerana nafsu semata. Tentu pernah anda rasa sering berasa lapar walaupun sudah menikmati makanan.

Jadi, sebab itulah, anda perlu tahu jenis-jenis rasa lapar dan bagaimana cara menahan lapar tersebut daripada terus menghantui.

Tuesday, October 6, 2015

Tip Diet Kuruskan Badan dengan Berkesan

Tip Diet Kuruskan Badan dengan Berkesan

Ramai orang nak kurus tapi gagal dalam menjaga diet. Nak kurus pun perlu ada ilmu untuk memahami konsep bagaimana nak kurus. Serta tak menyalahkan produk jika anda gagal untuk kurus.

Produk hanya untuk membantu, selebihnya bergantung kepada diri masing-masing untuk konsisten mengawal kalori yang masuk dalam badan dan kalori yang boleh terbakar untuk kurangkan lemak berlebihan dalam badan.




Monday, October 5, 2015

Tips Cepat Hamil secara Semulajadi

Tips Cepat Hamil secara semulajadi

Bagi pasangan yang berkahwin, tentu sahaja mahukan zuriat. Sememangnya, carian tentang tips cepat hamil boleh membantu pasangan, mempelajari sesuatu yang berkaitan tentang teknik cepat hamil dengan mengetahui tentang waktu subur wanita iaitu tempoh yang tinggi kebarangkalian mendapat anak jika melakukan seks pada tempoh tersebut.



Selain itu, pasangan juga perlu mengetahui keberangkalian beberapa punca ketidak suburan, seperti:

~Ganguan hormon mungkin akibat masalah berat badan @ gaya hidup yang stress yang boleh menganggu ovulasi.
~Masalah pada rahim wanita seperti tiup fallopian tersumbat, kurang penghasilan mucus mengagalkan sperm berenang menuju ke ovum


Thursday, October 1, 2015

BVR Collagen(BVRC) Produk Kecantikan terlaris

BVR Collagen(BVRC) Produk Kecantikan terlaris 

Salah satu produk kecantikan yang terlaris, murah dan berkesan ialah Bvr collagen (BVRC). Dirumaskan dengan campuran pati collagen asli dan bahan-bahan asli yang telah dijamin baik untuk pertumbuhan sel-sel dalam badan dan mencantikkan serta  menghaluskan kulit dari luar dan dalam..

Rahsia turun temurun zaman dulu kala yang telah dipermodenkan bagi memudahkan para wanita dan lelaki yg berkerjaya untuk tampil cantik dan menawan dengan cara yang mudah dan berkesan..



Ubat batu karang dengan CMD revell

Ubat batu karang dengan CMD revell



CMD revell adalah ubat batu karang mujarab kerana telah terbukti mampu memecahkan batu karang tanpa perlu operate. yang kaya dengan. CMD Revell mengandungi lebih daripada 72 jenis mineral galian dengan pelbagai khasiat yang diperlukan oleh tubuh.



Dijamin setelah pengambilan secara konsisten dapat membantu anda mencapai kesihatan optimum seawal 2 minggu. Dengan CMD Revell membantu membuang toksin dan membekalkan nutrien mineral yang penting sangat diperlukan oleh tubuh.




Jom lihat testimoni CMD revell sebagai ubat batu karang mujarab