Friday, June 16, 2017

Mavellous Xlite Halang Bakar Bantu Masalah Berat badan

Mavellous Xlite Halang Bakar Bantu Masalah Berat badan

Bagi sesetengah orang mengekalkan berat badan adalah sesuatu yang sangat sukar untuk dilakukan. Ramai yang berpendapat untuk mengekalkan berat badan, kita perlu menjaga pengambilan kalori iaitu nilai kalori yang diambil setiap hari mestilah kurang dari jumlah kalori yang dibakar oleh tubuh kita. Ramai yang sudah tidak percaya teori ini kerana banyak orang yang mengambil kalori secara berlebihan masih berjaya mengekalkan berat badan yang ideal atau kekal kurus.Kunci utama untuk mengekalkan berat badan adalah Metabolisma.

Kalau kita boleh mempercepatkan proses metabolisma tubuh kita, kita akan lebih mudah untuk mengekalkan atau menurunkan berat badan kita. Kita selalu lihat ada orang yang tidak berdiet atau tidak menjaga makan masih mampu mengekalkan tubuh badan mereka dan kita juga selalu lihat orang yang gila2 berdiet dan sanggup berlapar tetapi tubuh mereka tetap atau semakin gemuk. Kenapa ini berlaku ?

Mavellous XLite juga diformulasi dengan kandungan serat atau fiber yang larut air yang mana bertujuan untuk membantu melawaskan pembuangan air besar tanpa menganggu perut.

Secara keseluruhannya, fungsi Mavellous XLite adalah :
Meningkatkan kadar metabolisma.
Menghalang penyerapan karbohidrat.
Detoksifikasi ( membersihkan usus daripada kotoran yang melekat).
Mempercepatkan proses pembakaran lemak.
Mengawal selera makan.
Meningkatkan tenaga, dan meremajakan kulit serta awet muda.
Meningkatkan prestasi kesihatan secara keseluruhannya dan membaikpulih kerosakan sel dan tisu di kesemua sistem badan.

Dermacol Foundation : Bedak Asas untuk Menyerlahkan Keanggunan Anda

Dermacol Foundation : Bedak Asas untuk Menyerlahkan Keanggunan Anda


Foundation Dermacol kini viral pula jun 2017, setanding foundation okaya, tapi foundation ini mampu milik sebab harga pun tak mahal sangat. Sebanding kualitinya sesuai untuk semua jenis kulit, kalis air, SPF 30, full coverage.Ia mengandungi% pigmen 50, yang menjadikan ia sesuai untuk menutup sebarang ketidaksempurnaan pada kulit. DERMACOL MAKE-UP COVER menyediakan PERLINDUNGAN PERFECT walaupun dalam lapisan nipis dan corrector yang sempurna untuk gelap di bawah mata, bintik yang tidak menyenangkan dan kecacatan kulit. Ia mampu menutup jerawat, kehilangan pigmentasi, post lebam pembedahan, tatu dan lain-lain. Ia boleh digunakan pada seluruh muka atau badan untuk pembetulan warna, gelap atau mencerahkan warna kulit, dan memastikan keseimbangan ideal. Ia digunakan secara meluas sebagai seorang profesional make-up untuk prnggambaran fotoshot atau wayang filem, pemodelan dan untuk majlis-majlis perayaan.
Volume: 30 g


Thursday, June 1, 2017

DIANZ VITAMIN C + E & EXTRA PEARL (new pek)

DIANZ VITAMIN C + E & EXTRA PEARL (new pek)


DIANZ VITAMIN C + E & EXTRA PEARL kini sudah ditukar ke new packaging. DIANZ VITAMIN C & E PLUS EDISI 2017. Lebih power!!. Kesan 2 kali lebih cepat dan pastinya lebih murah dan juga sedap!!. Tambahan EXTRA PEARL yang pastinya akan membuatkan anda lebih cantik,,lebih cerah dan juga kulit lebih glowy dan berseri!! Dapatkan segera DIANZ VITAMIN C + E & EXTRA PEARL jika anda ingin tampil cantik berseri dan semakin cerah!! 
HISAP-HISAP TERUS CANTIK!!!



Wednesday, May 31, 2017

Pekasam ikan, Pekasam Daging, Pekasam Telur Sotong sangat Menyelerakan

Pekasam ikan, Pekasam Daging, Pekasam Telur Sotong sangat Menyelerakan

Pekasam ialah sejenis makanan peram tradisi yang terkenal dan tahan lama di Malaysia. Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam yang mampu bertahan lebih lama (antara 6 - 1000 tahun). Pekasam amat popular di negeri-negeri utara dan pantai timur Semenanjung Malaysia. Proses penyediaan bermula dengan ikan yang disiang dan dibersihkan terlebih dahulu sebelum diperap bersama ketulan garam kasar selama sekurang-kurangnya tiga minggu atau sehungga tiga hingga lima bulan. Ini dilakukan dengan tujuan untuk memastikan ikan sebati dengan garam selain melembutkan dagingnya.



 Ikan yang telah diperap itu kemudiannya akan disalut dengan serbuk beras yang telah di goreng dan dikisar sebelum diteruskan diperap lagi selama lebih kurang dua minggu. Ikan-ikan yang telah siap menjalani kesemua proses tersebut sedia untuk dihidangkan.

Kini terdapat juga pekasam daging, pekasam telur sotong yang dihasilkan dengan kaedah teknik yang sama. Rasanya sangat sedap...mmg sedapppp


SENARAI HARGA PEKASAM 
πŸ„ Daging RM10 (130g)
🐟 ikan gelama RM10 (200g)
πŸ™ telur sotong RM11(130g)

add postage rm8 sm/ rm12 ss


Pekasam Homemade...dari alor setar, kedah,,,







Berminat? Directly wasap 

@ pm inbox Fb: imah Hmie


::Anda tentu meminati::














 ~ ::: THANK YOU FOR SHOPPING WITH US ::: ~ 



Koleksi Raya 2017 : Kebaya Embun Set Ibu dan Anak

Koleksi Raya 2017 : Kebaya Embun Set Ibu dan Anak

Raya dah tak lama lagi. Dengan kesempatan ini, bolehlah mak-mak cuci mata dengan koleksi terbaru dari kami iaitu kebaya embun set ibu dan anak. Kini tak perlu pening-pening dan buang masa cari baju raya sebab kebaya embun sedondon menampilkan rekaan elegan buat anda yang gemarkan berfesyen. Kebaya embun diilhamkan dari Kebaya Asli Tradisional yang mengekalkan keasliannya. 
Menggunakan material SATIN VALENTRO yang berkualiti tinggi pastinya memberi impak EKSKLUSIF dan Keselesaan kepada Si Pemakai. 
Menggunakan "PRINCESS LINE" pada bahagian dada & belakang baju dimana ia membuatkan baju nampak lebih TERLETAK dan si pemakai kelihatan begitu ELEGAN di Hari Raya. ⚘Menggunakan zip pada bukaan hadapan baju dan memudahkan juga untuk penyusuan ibu


Koleksi Raya 2017 : Kurung Melyna sedondon Ibu Dan Anak

Koleksi Raya 2017 : Kurung Melyna sedondon Ibu Dan Anak

Raya dah tak lama lagi. Dengan kesempatan ini, bolehlah mak-mak cuci mata dengan koleksi terbaru dari kami iaitu kurung melyna sedondon ibu dan anak. Kini tak perlu pening-pening dan buang masa cari baju raya sedondon dengan anak, sebab kurung melyna menampilkan rekaan dan saiz sedondon elegan buat anda yang gemarkan berfesyen. Kurung melyna sedondon ibu dan anak menggunakan material HIGH QUALITY LYCRA kain yg tebal, permukaan kain bersinar ala2 kain satin, sejuk bila dipakai, yang paling penting senang digosok dan TIDAK MELEKAP DIBADAN. Hujung lengan menggunakan getah yang sangat kemas
 ❤Nursing & Wudhu' Friendly😍
❤Terdapat 7 design yang EKSLUSIF dan warna yg super awesome 😍

Kod dan Warna :
-ML08 Red Ruby
-ML09 Emerald Green
-ML10 Tiffany Green
-ML11 Black Hot Pink
-ML12 Charcoal Grey 
-ML13 Blush Pink
-ML14 Rosewood

Sunday, May 28, 2017

ZIRANA 5 IN 1 Infrared Slimming Set

ZIRANA 5 IN 1 Infrared Slimming Set  

ZIRANA 5 IN 1 Infrared Slimming Set  ialah Pakaian Dalam Pembentukan Kontur Badan Ber-FIR diciptakan khas untuk wanita yang ingin mengekalkan, mengembalikan bentuk badan yang cantik, sihat dan mempersonakan. Setiap wanita inginkan bentuk badan yang cantik, berpotongan dan menggiurkan. Semua ini boleh menjadi kenyataan dengan mengamalkan memakai ZIRANA 5 IN 1 INFRARED KORSET secara regular.


Tuesday, May 23, 2017

MaxXslim Booster Produk Kurus Meletop Kebabomm

MaxXslim Booster Produk Kurus Meletop Kebabomm

 MaxXslim produk kurus yang tengah hot, viral, meletop kebabomm...kini tampil dengan penambahbaikan iaitu maxXslim Booster. Produk maxXslim ne, memang best, testimoni pun berlambak-lambak yang berjaya kurus dengan maxXslim. Rugilah kalau anda tak cuba sebab produk maxXslim ne sangat membantu mengawal selera, tak lapar uolss, penghadaman lancar, meningkatkan metabolism untuk pembakaran lemak dan banyak lagi kelebihan. Sesuai diambil untuk yang mempunyai berat badan berlebihan, darah tinggi, kencing manis, ibu menyusu dan tak menyebabkan kesan sampingan jika diambil sebab ianya  100% dari extrak bahan-bahan semulajadi.

Maxxslim pek lama vs pek maxxslim baru (maxxslim booster)

Friday, May 19, 2017

Secret Correa Slimming Lotion : Losyen Kurus Sejuk

Secret Correa Slimming Lotion : Losyen Kurus Sejuk

Correa Secret Slimming Lotion ialah losyen pelangsingan pertama di Asia. Ia dirumus khas dengan inovasi teknologi terkini dari Korea '' membantu pembakaran lemak dengan sangat effektif tanpa kesan panas, pijar yang sememangnya tidak selesa''. Secret Correa boleh mengurangkan lemak dengan proses 'lipolisis', membakar sel-sel lemak dan selulit di bawah kulit. Lemak yang larut akan keluar melalui peluh atau perkumuhan. Produk ini juga diluluskan oleh Kementerian Kesihatan dengan nombor pendaftaran NOT150300568K. Rahsia Correa telah dihasilkan oleh kilang yang mempunyai status GMP (Amalan Pengilangan Baik). Adakah anda tahu bahawa terdapat satu bahan asas dalam Secret Correa Sunflower Seed Oil, Hedera Helix, Guarano dapat membakar lemak.


RAYA NAK DEKAT ? 
BAJU SEMAKIN SENDAT?
==============================
Kaklong & Maklong dibelenggu situasi macam ni?
Setiap kali raya saiz baju semakin BESAR?
Mulakan "MISI KURUS" anda sekarang. Jangankan sebelum raya, sebelum puasa pun dah boleh kurus tau! Beribadah pun selesa.

Thursday, May 18, 2017

Moisturizer Gel by Ulfaa Beauty : Kulit Cerah Berseri

Moisturizer Gel by Ulfaa Beauty : Kulit Cerah Berseri

MOISTURIZER GEL by Ulfaa Beauty ialah sejenis gel rawatan kulit. Ianya 100% natural dan bebas kimia. Mengandungi bahan tumbuhan semulajadi seperti ekstrak mentimun organik (cucumber) yang sangat bagus untuk merawat, melembap dan mencantikkan kulit dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Sesuai digunakan semua jenis kulit, semua peringkat usia dan jantina. Selepas 2 bulan amalkan Moisturizer Gel By Ulfaa Beauty secara konsisten, kulit anda akan semakin sihat dan bermaya.

.

Pearl White Jamu Jelita : Wajah Cerah Berseri

Pearl White Jamu Jelita : Wajah Cerah Berseri

Pearl White Jamu Jelita ialah satu lagi produk keluaran Jamu Jelita efektif untuk mencerah, menganjalkan kulit wajah, sesuai untuk sesiapa yg bermasalah kulit kusam, berjerawat dan berjeragat dan nak jadikan kulit flawless, glowing dan pinkish. Jom cuba minuman pencerahan pearl white ni, sedap dan pasti memuaskan. Kesan seawal sebotol penggunaan.

Kelebihan Pearl White Jamu Jelita
Melambatkan proses penuaan dan meremajakan kulit
Mencerahkan kulit wajah
Menggebu dan menganjalkan kulit wajah
Menyihatkan lagi kulit wajah
Menghaluskan kulit wajah
Menyegarkan kulit
Melindungi kulit dari sinaran ultraungu


Friday, May 12, 2017

Emma Lotion Pearl Whitening Body Cream

Emma Lotion Pearl Whitening Body Cream

Emma Lotion Pearl Whitening Body Cream, ialah satu lagi produk lotion pemutih yang diformulasikan dari Switzerland. 

Berfungsi untuk:-
- Memutihkan seluruh badan
- Melembutkan kulit badan
- Boleh disapu di tempat yang gelao seperti bawah lengan & celahan peha dan ketiak
- Mencerahkan kulit sekata
- Melembapkan kulit yang kering
- Memperbaiki struktur kulit yang rosak akibat pancaran matahari

Khasiat Buah Lemon untuk Kesihatan : Lemonade Xpresh

Khasiat Buah Lemon untuk Kesihatan : Lemonade Xpresh

Buah lemon memang sangat bagus untuk kesihatan tubuh kerana banyak khasiat apabila mengamalkanya. Lemon kaya dengan vitamin C, kalsium, asid folat, vitamin B5, vitamin b3, vitamin b1 dan b2, zat besi, magnesium, fosfor, kalium, zink, gula, karbohidrat, serat, lemak dan protein. Lemon juga sangat berguna untuk membantu menurunkan berat badan dan menjaga kecantikan kulit secara keseluruhannya. Jom kita lihat kebaikan kahsiat buah lemon satu persatu.


Khasiat Buah lemon untuk Kesihatan, Turunkan Berat dan Kecantikan

~Lemon merupakan sumber yang sangat kaya vitamin c. vitamin c sangat penting untuk membuat tubuh kebal dari virus,  membantu meningkatkan produksi antibodi di dalam darah untuk menentang pelbagai jangkitan 

Friday, May 5, 2017

Shhaz Beauty Booster Whitening : Kulit Putih Berseri

Shhaz Beauty Booster Whitening : Kulit Putih Berseri

Shhaz Beauty Booster Whitening ialah produk kecantikan terbaru yang diformulakan khusus untuk anda yang mahu putihkan kulit, berseri disamping merawat kulit dengan pantas dari serbuk mutiara putih asli, Exstrak Formula Vitamin C, Vitamin B, Polisakarida & Sedozen mineral. Nak cantik nak putih secara selamat tanpa kesan sampingan boleh amalkan kapsul Booster Whitening..kapsul yang paling senang dimakan..4 hari makan 1 kapsul je..tak susah pon tak perlu mkn hari2 uols..simple sgt..kesannya mmg meleTOP lah..rugi sape yg tak pernah cuba!
Sape yg kulit terbakar sebab berjemur tuuu memang recommended sangat ya!

~~~Shhaz Beauty Booster Whitening~~~


Bibir Cantik Memikat dengan Vaseline Lip Therapy

Bibir Cantik Memikat dengan Vaseline Lip Therapy

Wanita mana yang tidak ingin tampil cantik memikat? Semua bahagian mahu dirapikan, termasuklah bahagian bibir. Penggunaan lipstik, boleh menaikan lagi seri penampilan wanita yang memikat, namun sesetengah wanita ingin tampil natural tanpa warna lipstik bibir yang garang atau pekat. Ada wanita suka yang simple, yang nampak lebih natural, tapi tak mahu bibir nampak pucat. Oleh itu, saya syor anda oleskan bibir anda dengan vaseline. Vaseline kini mengeluarkan produk vaseline yang berwarna pelbagai untuk anda gunakan sebagai pelembab bibir, perawat bibir, pewarna bibir dan sekaligus menambahkan tarikan pada penampilan wanita yang mahu nampak menarik secara natural. Vaseline Lip therapy bertindak sebagai alternatif untuk anda yang kurang menyukai penggunaan lipstik. Vaseline Lip therapy ini adalah sebuah produk berbentuk gel atau semacam lip balm yang berfungsi untuk melembabkan bibir sekaligus mengatasi bibir kering.



Monday, May 1, 2017

Blouse Sarah Baju Muslimah yang Elegent dan Selesa

Blouse Sarah Baju Muslimah yang Elegent dan Selesa

Kita cerita pasai baju pula ye...Blouse Sarah....best sangat baju ne...memang kene dengan jiwa akak yang muslimah gitu, memang kene dengan taste akak, yang suka yang loose2 longgar2...yelah kan...kita orang pmpuan ne...kalau ketat2 pun buat apa..nak tayang kat sapa...so biarlah pakai pakaian yang mengikut syariat, selesa dan dalam masa yang sama tetap nampak elegen...so jom order blouse sarah ne....1-3 lai...mesti tak menyesal...

Friday, April 28, 2017

Eliza Helena Hair Removal : Produk Hilangkan Bulu Roma

Eliza Helena Hair Removal : Produk Hilangkan Bulu Roma

Eliza Helena hair removal ialah produk hilangkan bulu roma. Krim ini dapat menanggalkan bulu Roma anda tanpa rasa sakit. Hanya sapu pada bahagian yang diinginkan, biarkan sementara, kemudian buang bulu Roma anda dengan hanya menggunakan pisau plastik yang disediakan. Sangat mudah Dan tidak menyakitkan. Tahukah anda bulu ketiak merupakan bulu yang tumbuh di ketiak kita, biasanya mulai tumbuh saat seseorang mulai memasuki masa alam baligh. Apa yang best selepas Guna Eliza Helena Hair Removal ialah Kulit Putih Lepas Bulu hilang, Kulit rasa Lembut, Bulu Lambat Tumbuh, Makin Lama Bulu Terbantut Untuk Tumbuh, Bulu Mudah Cabut dan Tanggal Dari Akar Umbi.


Syampu Santan Perawat Qalam : Atasi Rambut gugur

Syampu Santan Perawat Qalam : Atasi Rambut gugur

Santan kelapa terdapat kandungan minyak esensial, vitamin, mineral dan protein. Semua kandungan tersebut mempunyai kemampuan untuk menjaga kesihatan rambut serta dapat menjadikan rambut kelihatan lebih cantik, halus, lembut dan berkilau. Syampu Santan Perawat Qalam di buat khusus untuk anda yang ingin menjaga dan memulihara kesihatan rambut supaya kekal cantik, sihat, kurang gugur dan cegah masalah pada rambut.

Wednesday, April 26, 2017

Nak Kurus Mudah dengan Slim Dr Johnson

Nak Kurus Mudah dengan Slim Dr Johnson 

Lotion Krim Slim  Dr Johnson dah in stok uolss, dengar cerita , produk ne ok juga untuk anda yang nak kurus mudah. Hanya gosok-gosok pada bahagian yang terkumpul lemak seperti perut, lengan, pinggang, pinggul dan paha dan lain-lain untuk lemak dicairkan dalam waktu singkat! Slim Dr Johnson Hot Slimming cream diformulasikan untuk meningkatkan metabolisme sel, membuat penampilan anda menjadi lebih langsing. Dengan kemampuannya meningkatkan mikrosirkulasi darah dan merangsang pertumbuhan kolagen dan elastin, membantu mengurangkan lemak-lemak dibawah kulit serta membantu pelangsingan badan.


Tuesday, April 18, 2017

Lida Slimming pills untuk Kurangkan Berat Badan dari Herba

 Lida Slimming pills untuk Kurangkan Berat Badan dari Herba

Memperkenalkan Lida Daidaihua iaitu slimming pill terbaru untuk kurangkan berat badan yang merupakan MAKANAN TAMBAHAN (supplement) DAN BUKAN UBAT.. Ia adalah pills dari 100% HERBA yang menolong menjadikan bentuk badan anda kembali kepada SHAPE yang asal TANPA KELAPARAN !!SLIMMING LIDA DAIDAIHUA adalah supplement penurunan berat badan yang berkesan dan tanpa kesan sampingan kerana ia mengandungi ekstrak tumbuhan yang dapat mengawal nafsu makan anda seperti sweet potato fiber,cyamoposis gum powder,amor phallus konjac(ekstrak dari giantarum & Jerusalem artichoke) dan alfafa serta dapat merawat obesiti.

 Selain itu produk ini juga mengandungi ekstrak tumbuhan yang akan menyerap dan mengurangi lemak ditubuh anda seperti Tuckahoe,kola,guttiferae plant,coleus scutellarioides,guarana,marumi kumquat dan trigonella foenumm. Oleh yang demikian, produk ini sangat selamat untuk dimakan kerana dibuat dari 100% bahan-bahan semulajadi.


Kelebihan Lida Slimming Pills
• Mendapat lebih tenaga untuk aktiviti fizikal.
• Mengurangkan nafsu untuk makan.

Friday, April 14, 2017

Lepaking Putrajaya Evelyn Alamanda

Lepaking Putrajaya Evelyn Alamanda 9hb-11hb April 2017


sheben ada meeting kat putrajaya, alang2 gitu...ikut la,^_^. Meh nak rase berhotel pulak 2-3 hari....relaks minda...sambil online baring2 atas katil..

Pagi ada breakfast, klu lapar tengahri dari evelyn boleh walking ke alamanda...very praktikal


Vitamin C Gluta Serum by SOB Hilangkan Jeragat

Vitamin C Gluta Serum by SOB Hilangkan Jeragat

Vitamin C Gluta serum by Secret Of Beauty (SOB) adalah satu lagi produk kecantikan yang menjadi viral oleh kerana keberkesanannya merawat pelbagai masalah kulit. 
Ianya telah diformulasikan agen aktif yang bertindak membantu masalah kulit muka seperti jerawat, bintik hitam, kulit kusam, kulit gelap, kulit sensitif, liang roma terbuka, parut pada kulit tanpa sebarang pengelupasan dan sesuai digunakan bagi kulit biasa agar nampak lebih cerah dan gebu. Botol yang mudah dibawa (10ML), lulus KKM (KKM NOT140504381K), mampu milik dan berkesan seawal 7 hari, memberikan serum ini jadi viral dan kegilaan wanita/lelaki untuk dimiliki bagi memelihara dan memulihara keadaan kulit supaya lebih sihat, cantik, halus, berseri-seri.

Siapa perlukan Vitamin C Gluta serum 
♡ Sesuai digunakan untuk lelaki & wanita
♡ Set ini juga dapat membantu kulit yang berminyak & sensitif
♡ Bertindak mencerahkan kulit, menghaluskan kulit muka seawal 3 hari
♡ Gunakan secara konsisten dan anda akan dapat lihat hasinya dalam masa 1 atau 2 minggu sahaja

Thursday, April 13, 2017

Queen of Mutiara (QM) : Putih, Cerah dan Berseri

Queen of Mutiara (QM) : Putih, Cerah dan Berseri

Queen of Mutiara (QM) satu lagi supplement berbentuk kapsul yang dirumus khas membantu para lelaki & wanita masa kini untuk putih, cerah dan berseri seawal 7 hari. QUEEN of MUTIARA® (QM) berasal dari Jepun & dikilangkan di Malaysia. 
Bahan Utama dalam kandungan QUEEN of MUTIARA® (QM) adalah menggunakan 
100% mutiara asli + Vitamin C. Kepada yang serius nak dapatkan kulit PUTIH, CERAH, Berseri, JERAWAT HILANG & LIANG PORI MENGECIL.
Uollllsss bakal terkejut dgn perubahan sendiri lepas habis 1 botol QUEEN of MUTIARA® (QM). Dah tak perlu make up tebal2 untuk kelihatan putih cerah atau nak tutup cela dimuka.

Milo Cube : Cute dan Sedapnya Yummm

Milo Cube : Cute dan Sedapnya Yummm


Milo cube kini jadi produk viral pula sejak Mac 2017, bentuk nya yang cube dan cute dengan rasa coklat yang sedap memang menjadi kegilaan rakyat malaysia terutamanya yang suka Milo dan Coklat. Milo adalah minuman yang kita semua boleh menikmati pada waktu pagi, tengah hari dan malam. Istimewanya milo kali ini ialah kami datang dalam bentuk yang berbeza - CUBES! Packing dengan nama Milo Energy Cube hanya sebelum ini boleh di dapati di Nigeria, Ghana, UK dan beberapa negara terpilih.


MILO CUBE BOLEH DIJADIKAN AIR MILO BIASA/MAKAN SEPERTI MANISAN LAIN SEPERTI GULA2/COKLAT.


Friday, April 7, 2017

Neelofa Perfume Haruman Wangian Eksklusif by Neelofa

Neelofa Perfume Haruman Wangian Eksklusif by Neelofa

Neelofa kini tampil dengan produk baru iaitu wangian Eksklusif dengan jenama Neelofa. Perfume neelofa ialah produk keluaran artis popular Neelofa yang telah 
dilancarkan dan  kini telah mendapat sambutan paling hangat kerana wangian
 ini telah jadi antara wangian top selling sekarang. Minyak wangi jenama Neelofa. Pilihan Selebriti Neelofa sendiri. Neelofa Perfume, gabungan yang telah diilhamkan oleh gaya manis dan romantic dari Neelofa.

Minyak wangi eponim Neelofa mempunyai bau yang ”berani” dan “riang”, 
wangian yang mempunyai haruman manis dan buah. 
Haruman segar dari wangian strawberi dan blackberry yang ditambah dengan wangian kasturi, mawar dan haruman floral menambahkan keunikan.

Thursday, April 6, 2017

Yarra XtraC Treatment & Care Moisturiser

 Yarra XtraC Treatment & Care Moisturiser

Yarra XtraC satu lagi produk yang membantu memelihara dan memulihara struktur kulit anda. Yarra Xtrac diformulasiakan dari bahan-bahan seperti  Vitamin C, Orange, Cucumber, HA, dan Aloevera yang semestinya lulus KKM. Yarra XtraC mempunyai 3 fungsi utama iaitu Sebagai pelembap kulit, Sebagai make up base / primer (mekap tahan lama), Merawat & memberikan nutrisi pada kulit. Yarra Xtrac didatangkan dengan 80ml dan 50ml sesuai untuk semua jenis kulit.

Mek kemut Abang kocok : Produk Eratkan Hubungan Suami Isteri

Mek kemut Abang kocok : Produk Eratkan Hubungan Suami Isteri

Mek kemut abang kocok adalah produk khas untuk mengeratkan hubungan suami isteri. Mek kemut khas untuk wanita untuk tujuan mengetatkan cengkaman miss V yang longgar, meningkatkan tahap klimiks hubungan seks ke tahap maksima, memulihkan kembali nikmat hubungan suami isteri seakan-akan malam pertama dengan cara yang mudah iaitu menyapu mek kemut pada bahagian miss V. Abang kocok pula adalah produk khas untuk lelaki bagi memanjangkan, mengeraskan, melambatkan pancutan awal, meningkatkan tahap klimiks hubungan seks ke tahap maksima, memulihkan kembali nikmat hubungan suami isteri seakan-akan malam pertama dengan cara yang mudah iaitu menyapu abang kocok pada bahagian mr.Z lelaki.

Tuesday, April 4, 2017

Jamu Kacip Malam : Jamu Exclusive untuk Wanita

Jamu Kacip Malam : Jamu Exclusive untuk Wanita

Jamu Kacip Malam ialah jamu diperbuat dari bahan tradisional HERBA untuk memelihara dan memulihara kesihatan dalaman wanita seawal remaja hingga lanjut usia.
Kandungan herba seperti Serbuk Manjakani Asli, Akar Serapat, Kacip Fatimah dan lain-lain, dirumuskan khas untuk mengatasi masalah miss V (rahim) seperti keputihan, kegatalan pada miss V, pencegahan fibroid, cyst, berkesan untuk mengatasi masalah payudara dan meningkatkan kesihatan dalam badan secara keseluruhan.
Sesuai diambil oleh para wanita termasuklah ibu menyusu dan ibu selepas bersalin/pantang. Jamu Kacip Malam produk 100% ORIGINAL dijamin HALAL,
SELAMAT dan paling penting BERKESAN !.

Monday, April 3, 2017

Facebook Account Kena Block kena Sekat

Facebook Account Kena Block kena Sekat

Pagi ne macam biasa akak nak on facebook, nak tengok notifocation, nak tengok messenger, tup-tup, tak boleh buka...pening lah, tension dah la ada oder dalam pm messenger akak...harap harap customer tu boleh bukak balik website jelitawan collection akak, dan wasap akak balik bagi detail yang dia bagi kat pm messenger...

Gelabah juga lah...sebab akak memang 100% giler online, akak duk pos barang hampa...duk packing2...untuk pos barang hari....

Jadi selama 3hb4 - 9hb 4 akak tak boleh nak on akaun facebook....



apa-apa..hampa direct sms/ wasap akak///



atau +60199278721...kita wasap2/ sms udah ya...


nanti akak piker...cara lain samada kene buat account baru atau tunggu account fb akak ok balik....waaaaaa 

Sunday, March 26, 2017

Great British Circus Mai Malaysia Best Weh

Great British Circus Mai Malaysia Best Weh

Cuti sekolah Mac 2017 sempat lagi kami sekeluarga pergi tengok Circus, Mat salleh punya...the amazing All Human Circus, memang best, tak boring, mantap, enjoy la weh...Diorang ada mai penang sebelah Sunway Hotel Seberang Jaya dari 03/03/17 ssampai 09/04/17. Kami pergi hari khamis 23hb3 session malam lepas Maghrib, beli VIP seat boleh duk depan

Jom tengok gambar kami

Friday, March 24, 2017

Kisah Anak Demam Panas : Cara Menghilangkan Demam Panas

Kisah Anak Demam Panas : Cara Menghilangkan Demam Panas

Kisah anak demam panas pula kali ini. Farah anak ke dua saya, tiba-tiba badan mula panas hari ahad malam. Memangnya normal kalau kanak-kanak demam, tapi kali ne lain macam skit, panas nya sangat-sangat panas. Malam Ahad tu sebelum tidur saya beri ubat demam, tidur sebelah anak, aduihai macam terbakar, panas nya badan...jantung nya laju, berkali kali saya terjaga untuk lap-lap dengan air (tepid sponge) pun belum turun lagi demam, risau pula jadi sawan., malam tu saya buh ubat supp PCM 

Pagi isnin demam masih ada lagi, selera ada lagi. Kakak minta susu, tapi bila minum susu, muntah balik susu nya, berkali kali kakak farah muntah...Aishh..lain macam demam nya, tapi tak dak la kakak farah cirit birit , jadi ini bukan food poisioning. 

Hari selasa masih lagi demam, kali ne selera langsung tiada, tak makan, tak minum, badan masih panas. Malam selasa tu saya ajak husban, "jom la pergi hopital, boleh la tambah air"
Ubat demam kakak farah dah tak mau makan, saya buh ubat dalam punggung aja...supp Voren.

Thursday, March 23, 2017

Jalan-Jalan : Alor Setar - Kuala Kedah - Tanjung Dawai - Pantai Merdeka - Taiping

Jalan-jalan : Alor Setar - Kuala Kedah - Tanjung Dawai - Pantai Merdeka - Taiping

Cuti sekolah bulan Mac telah bermula dari 20hb-24hb Mac 2017. Kira-kira seminggu cuti sekolah, dengan itu kami sekeluarga plan nak cuti, nak jalan dalam Malaysia sahaja, jalan yang dekat-dekat dulu sebab tempat tu pun tak pergi travel lagi. So husban pun cuti isnin-rabu. Tapi bincang punya bincang, dengan husban...seelok-eloknya pergi awal, balik pun awal skit sebab anak sulong tu balik lepas cuti nak exam pulak. so Ahad pagi start packing2, pagi lewat pukul 10 dah gerak keluar, makan tengahari kat luar aja.... 

Bertolak dari rumah (bukit mertajam) ke alor setar, kira-kira 2 jam sudah sampai, exit highway dan terus menuju ke check point utama iaitu nak pergi menara alor setar. 
Petang sudah sampai bandar kedah.

Hotel? Kami ambil hotel yang dekat dengan menara alor setar sahaja, hotel samila, ianya dekat dengan menara, dekat dengan pasaraya besar dibandar alor setar ( aman centre) , dekat dengan muzium, dekat dengan masjid zahir...jalan kaki je ke tempat-tempat tersebut so jimat masa, jalan aja...

on the way ke alor setar...

GAMBAR DISEKITAR MENARA ALOR SETAR


Monday, March 13, 2017

Cara Besarkan payudara dengan Pueraria Mirifica : Serlahkan Keanggunan Wanita

Cara Besarkan payudara dengan Pueraria Mirifica : Serlahkan Keanggunan Wanita

Pueraria Mirifica adalah sejenis tumbuhan yang banyak tumbuh di kawasan tanah tinggi di Utara Thailand. Dalam bahasa Thai, ia dipanggil White Kwao Krua. 
Pueraria Mirifica mempunyai kesan seakan-akan seperti estrogen iaitu hormon yang penting untuk wanita. Estrogen penting untuk wanita bagi pengembangan ciri-ciri atau karakterisitik seks sekunder, seperti pertumbuhan payudara, rambut kemaluan dan ketiak.
Ianya mempengaruhi perkembangan kulit, rambut, tulang, otot-otot punggung dan kesihatan rahim serta kesuburan wanita bagi mengatur atur kitaran menstruasi, mengendalikan pertumbuhan lapisan rahim. 

Oleh sebab nilai komersialnya yang tinggi, Pueraria Mirifica digunakan meluas sebagai herba semulajadi untuk pembesaran serta penganjalan payudara (mengalakan pengaliran darah ke tisu payudara menjadikan kawasan payudara lebih anjal dan pejal), merawat masalah osteoporosis, merawat simptom-simptom menopause, mengelakkan pembentukan kanser yang disebabkan ketidakseimbangan hormon.

Friday, March 10, 2017

Kembali Remaja dan Mantap dengan Ratu Mirifica Plus

Kembali Remaja dan Mantap dengan Ratu Mirifica Plus

Ratu Mirifica adalah capsul herba ajaib yang mampu meremajakan dan memantapkan tubuh badan wanita untuk memantapkan kembali aset-aset dalaman dan luaran anda. Adalah normal bagi seorang wanita, terutamanya yang telah berumur untuk berasa tidak yakin dengan tubuh badan sendiri. Setelah kita meningkat tua, kita kehilangan keanjalan aset kita berikutan gaya hidup yang pelbagai, pengaruh persekitaran yang tidak sihat, pemakanan yang tidak dijaga dan faktor umur. Tetapi kini dengan RATU MIRIFICA PLUS (60biji), anda tidak lagi perlu risau mengenai semua itu.

Bagaimana Ratu mirifica dikatakan berkesan?

RATU MIRIFICA PLUS mengandungi Pueraria Mirifica sebagai kandungan herba utamanya. Pueraria Mirifica adalah herba yang membantu membesar dan membentuk payudara remaja. Ia mengembalikan keanjalan payudara dan pinggul anda. Pueraria Mirifica juga meransang pembentukan otot di sekeliling payudara, justeru menegangkannya.

Terminalia Chebula di dalam RATU MIRIFICA PLUS pula membantu menyihatkan kulit anda. Ia mencegah kulit kering, kulit bersisik dan kulit tidak bermaya. Ia meransang sel kulit untuk menjadi lebih anjal dan gebu. Terminalia Chebula juga digunakan secara tradisional sebagai agen anti penuaan.

Cara Kuruskan Badan dengan Chia Seed Platinum (Diet Booster)

Cara Kuruskan Badan dengan Chia Seed Platinum (Diet Booster)


Chia Seed Platinum (Diet Booster) adalah salah satu produk 'kurus' keluaran syarikat platinum beauty. Ia nya mengandungi ramuan seperti Salvia Hispanica (chia seed), Zingiber Officinale Rhizome (HALIA), Folium Morinda Elliptica (BUAH MENGKUDU), Fructus Citrus Hystrix (LIMAU PURUT),Folium Hydrocotyle Asiatica (PEGAGA). 
Gabungan ramuan ini mampu membantu anda jadi lebih kenyang, melancarkan proses buang toksin lemak, mengawal kadar gula dalam darah, menghadkan penyerapan kolestrol, membuang angin dan sebagainya.
Sebotol Chia Seed Platinum (Diet Booster) mengandungi 15biji, cukup untuk 15 hari +-.

Cara Besarkan Payudara : Pill Hormon Cina

Cara Besarkan Payudara : Pill Hormon Cina

Memiliki payudara yang bulat, mantap dan gebu menjadi idaman setiap wanita dan para sang suami pun akan suka kalau isteri mereka punyai payudara yang mantap. Bagi kebanyakan wanita, memiliki bentuk payudara yang menawan melambangkan kecantikan dan keyakinan bagi seseorang wanita.

Terdapat banyak faktor untuk anda miliki payudara yang besar dan menawan.

1.Faktor genetik, yang diwarisi oleh keturunan anda. Jika ibu, seseorang wanita itu memiliki payudara besar, besar kemungkinan, anak nya pun akan memiliki payudara yang besar.

2. Faktor pemakanan yang sihat juga membantu menambah otot dan isi pada payudara

3. Senaman pushups yang membantu memejalkan otot payudara

4. Teknik urutan payudara juga telah terbukti mampu membesarkan payudara tanpa memakan pill hormon atau boleh dibuat bersama-sama apabila anda makan pill hormon untuk kesan yang lebih menarik dan hebat.

5. Faktor hormon (estrogen dan progesteron) turut mempengaruhi kebesaran payudara. Inilah hormon yang membentuk rupa bentuk badan seseorang wanita. Dalam dunia yang serba melinia kini, terdapat banyak produk tercipta untuk membuah hasil bagi membesarkan payudara, antaranya pill hormon cina, burst up express, montok coffee, jamu young gold, lafia care, zofea secrete dan lain-lain.


Payudara dan punggung yang cantik terbentuk apabila kandungan Hormon Estrogen 
di dalam badan mencukupi, dan apabila tahap hormon ini menurun maka proses pembentukan ini terbantut dan terjadilah masalah payudara lembik, kecil, dan kendur. Pengambilan Hormon Estrogen boleh membantu anda mengatasi masalah ini

Nah sekarang saya mahu review tentang pill hormon cina yang top viral sangat tuh.
Pill hormon cina ini dikatakan mampu memberi efek mantoop pada breast dan butt wanita !!!

Thursday, March 9, 2017

V'Asia Advance White : Minuman Kecantikan dan Kesihatan

V'Asia Advance White : Minuman Kecantikan dan Kesihatan

V'Asia Advance White ni salah satu produk minuman untuk mencerahkan kulit. Ia minuman yang berasaskan sumber bahan semulajadi seperti tomato, anggur dan ceri acerola. So selain mencerah ia berfungsi untuk menghaluskan kulit dan memelihara dari kerosakan.

Antara Kelebihan V'Asia Advance White
Meningkatkan kecerahan kulit
Meningkatkan keanjalan kulit dan kehalusan kulit
Melebabkan kulit
Melambatkan proses penuaan kulit
Menegangkan kulit
Menyingkirkan toksin dalam tubuh
Mengurangkan kesan kedutan dan garis halus
Melindungi kulit dari radiasi sinar UV
membantu menyingkirkan cela seperti parut, jerawat dan jeragat