Friday, June 16, 2017

Mavellous Xlite Halang Bakar Bantu Masalah Berat badan

Mavellous Xlite Halang Bakar Bantu Masalah Berat badan

Bagi sesetengah orang mengekalkan berat badan adalah sesuatu yang sangat sukar untuk dilakukan. Ramai yang berpendapat untuk mengekalkan berat badan, kita perlu menjaga pengambilan kalori iaitu nilai kalori yang diambil setiap hari mestilah kurang dari jumlah kalori yang dibakar oleh tubuh kita. Ramai yang sudah tidak percaya teori ini kerana banyak orang yang mengambil kalori secara berlebihan masih berjaya mengekalkan berat badan yang ideal atau kekal kurus.Kunci utama untuk mengekalkan berat badan adalah Metabolisma.

Kalau kita boleh mempercepatkan proses metabolisma tubuh kita, kita akan lebih mudah untuk mengekalkan atau menurunkan berat badan kita. Kita selalu lihat ada orang yang tidak berdiet atau tidak menjaga makan masih mampu mengekalkan tubuh badan mereka dan kita juga selalu lihat orang yang gila2 berdiet dan sanggup berlapar tetapi tubuh mereka tetap atau semakin gemuk. Kenapa ini berlaku ?

Mavellous XLite juga diformulasi dengan kandungan serat atau fiber yang larut air yang mana bertujuan untuk membantu melawaskan pembuangan air besar tanpa menganggu perut.

Secara keseluruhannya, fungsi Mavellous XLite adalah :
Meningkatkan kadar metabolisma.
Menghalang penyerapan karbohidrat.
Detoksifikasi ( membersihkan usus daripada kotoran yang melekat).
Mempercepatkan proses pembakaran lemak.
Mengawal selera makan.
Meningkatkan tenaga, dan meremajakan kulit serta awet muda.
Meningkatkan prestasi kesihatan secara keseluruhannya dan membaikpulih kerosakan sel dan tisu di kesemua sistem badan.

Dermacol Foundation : Bedak Asas untuk Menyerlahkan Keanggunan Anda

Dermacol Foundation : Bedak Asas untuk Menyerlahkan Keanggunan Anda


Foundation Dermacol kini viral pula jun 2017, setanding foundation okaya, tapi foundation ini mampu milik sebab harga pun tak mahal sangat. Sebanding kualitinya sesuai untuk semua jenis kulit, kalis air, SPF 30, full coverage.Ia mengandungi% pigmen 50, yang menjadikan ia sesuai untuk menutup sebarang ketidaksempurnaan pada kulit. DERMACOL MAKE-UP COVER menyediakan PERLINDUNGAN PERFECT walaupun dalam lapisan nipis dan corrector yang sempurna untuk gelap di bawah mata, bintik yang tidak menyenangkan dan kecacatan kulit. Ia mampu menutup jerawat, kehilangan pigmentasi, post lebam pembedahan, tatu dan lain-lain. Ia boleh digunakan pada seluruh muka atau badan untuk pembetulan warna, gelap atau mencerahkan warna kulit, dan memastikan keseimbangan ideal. Ia digunakan secara meluas sebagai seorang profesional make-up untuk prnggambaran fotoshot atau wayang filem, pemodelan dan untuk majlis-majlis perayaan.
Volume: 30 g


Thursday, June 1, 2017

DIANZ VITAMIN C + E & EXTRA PEARL (new pek)

DIANZ VITAMIN C + E & EXTRA PEARL (new pek)


DIANZ VITAMIN C + E & EXTRA PEARL kini sudah ditukar ke new packaging. DIANZ VITAMIN C & E PLUS EDISI 2017. Lebih power!!. Kesan 2 kali lebih cepat dan pastinya lebih murah dan juga sedap!!. Tambahan EXTRA PEARL yang pastinya akan membuatkan anda lebih cantik,,lebih cerah dan juga kulit lebih glowy dan berseri!! Dapatkan segera DIANZ VITAMIN C + E & EXTRA PEARL jika anda ingin tampil cantik berseri dan semakin cerah!! 
HISAP-HISAP TERUS CANTIK!!!



Wednesday, May 31, 2017

Pekasam ikan, Pekasam Daging, Pekasam Telur Sotong sangat Menyelerakan

Pekasam ikan, Pekasam Daging, Pekasam Telur Sotong sangat Menyelerakan

Pekasam ialah sejenis makanan peram tradisi yang terkenal dan tahan lama di Malaysia. Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan garam (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam yang mampu bertahan lebih lama (antara 6 - 1000 tahun). Pekasam amat popular di negeri-negeri utara dan pantai timur Semenanjung Malaysia. Proses penyediaan bermula dengan ikan yang disiang dan dibersihkan terlebih dahulu sebelum diperap bersama ketulan garam kasar selama sekurang-kurangnya tiga minggu atau sehungga tiga hingga lima bulan. Ini dilakukan dengan tujuan untuk memastikan ikan sebati dengan garam selain melembutkan dagingnya.



 Ikan yang telah diperap itu kemudiannya akan disalut dengan serbuk beras yang telah di goreng dan dikisar sebelum diteruskan diperap lagi selama lebih kurang dua minggu. Ikan-ikan yang telah siap menjalani kesemua proses tersebut sedia untuk dihidangkan.

Kini terdapat juga pekasam daging, pekasam telur sotong yang dihasilkan dengan kaedah teknik yang sama. Rasanya sangat sedap...mmg sedapppp


SENARAI HARGA PEKASAM 
πŸ„ Daging RM10 (130g)
🐟 ikan gelama RM10 (200g)
πŸ™ telur sotong RM11(130g)

add postage rm8 sm/ rm12 ss


Pekasam Homemade...dari alor setar, kedah,,,







Berminat? Directly wasap 

@ pm inbox Fb: imah Hmie


::Anda tentu meminati::














 ~ ::: THANK YOU FOR SHOPPING WITH US ::: ~ 



Koleksi Raya 2017 : Kebaya Embun Set Ibu dan Anak

Koleksi Raya 2017 : Kebaya Embun Set Ibu dan Anak

Raya dah tak lama lagi. Dengan kesempatan ini, bolehlah mak-mak cuci mata dengan koleksi terbaru dari kami iaitu kebaya embun set ibu dan anak. Kini tak perlu pening-pening dan buang masa cari baju raya sebab kebaya embun sedondon menampilkan rekaan elegan buat anda yang gemarkan berfesyen. Kebaya embun diilhamkan dari Kebaya Asli Tradisional yang mengekalkan keasliannya. 
Menggunakan material SATIN VALENTRO yang berkualiti tinggi pastinya memberi impak EKSKLUSIF dan Keselesaan kepada Si Pemakai. 
Menggunakan "PRINCESS LINE" pada bahagian dada & belakang baju dimana ia membuatkan baju nampak lebih TERLETAK dan si pemakai kelihatan begitu ELEGAN di Hari Raya. ⚘Menggunakan zip pada bukaan hadapan baju dan memudahkan juga untuk penyusuan ibu


Koleksi Raya 2017 : Kurung Melyna sedondon Ibu Dan Anak

Koleksi Raya 2017 : Kurung Melyna sedondon Ibu Dan Anak

Raya dah tak lama lagi. Dengan kesempatan ini, bolehlah mak-mak cuci mata dengan koleksi terbaru dari kami iaitu kurung melyna sedondon ibu dan anak. Kini tak perlu pening-pening dan buang masa cari baju raya sedondon dengan anak, sebab kurung melyna menampilkan rekaan dan saiz sedondon elegan buat anda yang gemarkan berfesyen. Kurung melyna sedondon ibu dan anak menggunakan material HIGH QUALITY LYCRA kain yg tebal, permukaan kain bersinar ala2 kain satin, sejuk bila dipakai, yang paling penting senang digosok dan TIDAK MELEKAP DIBADAN. Hujung lengan menggunakan getah yang sangat kemas
 ❤Nursing & Wudhu' Friendly😍
❤Terdapat 7 design yang EKSLUSIF dan warna yg super awesome 😍

Kod dan Warna :
-ML08 Red Ruby
-ML09 Emerald Green
-ML10 Tiffany Green
-ML11 Black Hot Pink
-ML12 Charcoal Grey 
-ML13 Blush Pink
-ML14 Rosewood

Sunday, May 28, 2017

ZIRANA 5 IN 1 Infrared Slimming Set

ZIRANA 5 IN 1 Infrared Slimming Set  

ZIRANA 5 IN 1 Infrared Slimming Set  ialah Pakaian Dalam Pembentukan Kontur Badan Ber-FIR diciptakan khas untuk wanita yang ingin mengekalkan, mengembalikan bentuk badan yang cantik, sihat dan mempersonakan. Setiap wanita inginkan bentuk badan yang cantik, berpotongan dan menggiurkan. Semua ini boleh menjadi kenyataan dengan mengamalkan memakai ZIRANA 5 IN 1 INFRARED KORSET secara regular.


Tuesday, May 23, 2017

MaxXslim Booster Produk Kurus Meletop Kebabomm

MaxXslim Booster Produk Kurus Meletop Kebabomm

 MaxXslim produk kurus yang tengah hot, viral, meletop kebabomm...kini tampil dengan penambahbaikan iaitu maxXslim Booster. Produk maxXslim ne, memang best, testimoni pun berlambak-lambak yang berjaya kurus dengan maxXslim. Rugilah kalau anda tak cuba sebab produk maxXslim ne sangat membantu mengawal selera, tak lapar uolss, penghadaman lancar, meningkatkan metabolism untuk pembakaran lemak dan banyak lagi kelebihan. Sesuai diambil untuk yang mempunyai berat badan berlebihan, darah tinggi, kencing manis, ibu menyusu dan tak menyebabkan kesan sampingan jika diambil sebab ianya  100% dari extrak bahan-bahan semulajadi.

Maxxslim pek lama vs pek maxxslim baru (maxxslim booster)

Friday, May 19, 2017

Secret Correa Slimming Lotion : Losyen Kurus Sejuk

Secret Correa Slimming Lotion : Losyen Kurus Sejuk

Correa Secret Slimming Lotion ialah losyen pelangsingan pertama di Asia. Ia dirumus khas dengan inovasi teknologi terkini dari Korea '' membantu pembakaran lemak dengan sangat effektif tanpa kesan panas, pijar yang sememangnya tidak selesa''. Secret Correa boleh mengurangkan lemak dengan proses 'lipolisis', membakar sel-sel lemak dan selulit di bawah kulit. Lemak yang larut akan keluar melalui peluh atau perkumuhan. Produk ini juga diluluskan oleh Kementerian Kesihatan dengan nombor pendaftaran NOT150300568K. Rahsia Correa telah dihasilkan oleh kilang yang mempunyai status GMP (Amalan Pengilangan Baik). Adakah anda tahu bahawa terdapat satu bahan asas dalam Secret Correa Sunflower Seed Oil, Hedera Helix, Guarano dapat membakar lemak.


RAYA NAK DEKAT ? 
BAJU SEMAKIN SENDAT?
==============================
Kaklong & Maklong dibelenggu situasi macam ni?
Setiap kali raya saiz baju semakin BESAR?
Mulakan "MISI KURUS" anda sekarang. Jangankan sebelum raya, sebelum puasa pun dah boleh kurus tau! Beribadah pun selesa.

Thursday, May 18, 2017

Moisturizer Gel by Ulfaa Beauty : Kulit Cerah Berseri

Moisturizer Gel by Ulfaa Beauty : Kulit Cerah Berseri

MOISTURIZER GEL by Ulfaa Beauty ialah sejenis gel rawatan kulit. Ianya 100% natural dan bebas kimia. Mengandungi bahan tumbuhan semulajadi seperti ekstrak mentimun organik (cucumber) yang sangat bagus untuk merawat, melembap dan mencantikkan kulit dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Sesuai digunakan semua jenis kulit, semua peringkat usia dan jantina. Selepas 2 bulan amalkan Moisturizer Gel By Ulfaa Beauty secara konsisten, kulit anda akan semakin sihat dan bermaya.

.

Pearl White Jamu Jelita : Wajah Cerah Berseri

Pearl White Jamu Jelita : Wajah Cerah Berseri

Pearl White Jamu Jelita ialah satu lagi produk keluaran Jamu Jelita efektif untuk mencerah, menganjalkan kulit wajah, sesuai untuk sesiapa yg bermasalah kulit kusam, berjerawat dan berjeragat dan nak jadikan kulit flawless, glowing dan pinkish. Jom cuba minuman pencerahan pearl white ni, sedap dan pasti memuaskan. Kesan seawal sebotol penggunaan.

Kelebihan Pearl White Jamu Jelita
Melambatkan proses penuaan dan meremajakan kulit
Mencerahkan kulit wajah
Menggebu dan menganjalkan kulit wajah
Menyihatkan lagi kulit wajah
Menghaluskan kulit wajah
Menyegarkan kulit
Melindungi kulit dari sinaran ultraungu